""

A csendes tunéziai város a strandjairól vált igazán híressé a turisták körében.

 

Családi nyaralás esetén az egyik legideálisabb választásunk a Cap Afrique félszigeten található Mahdia lehet.

 

A tunéziai üdülőváros a tengerpart rajongóinak kedvenc helye, hiszen türkizkék tenger és fehér homokos tengerpart várja a nyaralókat, akik part melletti szállodák bármelyikébe foglalhatnak szállást.

Az 50 ezer lelket számláló, forgalmas és modern kikötőváros azoknak is kedvez, akik szeretnének kirándulni. Az óváros mellett a bazár sem maradhat el egy tunéziai településről, úgyhogy az alkudozásra itt is fel kell készülnünk.

 

Mahdia.jpg

Mahdia, a tengerpartok rajongóinak legjobb választása

 

Ugyancsak a városban tekinthetjük meg Tunézia legjobb állapotban megmaradt városkapuját. A Skifa el Kahla erőd 1554 óta áll itt, de mégsem ez Mahdia legérdekesebb történelmi lelete, mert ezt a címet az időszámításunk előtt 80 körül elsüllyedt gálya tudhatja magáénak.

A hajót, és a mellette heverő római szobrokat, illetve dísztárgyakat 1907-ben fedezték fel a görög szivacshalászok. A lelet darabjait most múzeum őrzi a városban, ahol a Nagy Mecset és a Mahdia Kincstár is megér egy kirándulást.

Ha a tunéziai nyaralás idejébe beleesik egy pénteki nap, akkor tanúi lehetünk a piacnapnak, amikor a helyiek népviseltben változtatják Ali baba mesebarlangjává a várost. A nők itt viselik a legszebb, leggazdagabban díszített ruhákat.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!