""

Fehér homokos tengerpart és igazi földi mennyország várja a turistákat.

 

A Maldív-szigetek a Föld egyik olyan pontja, ahova a lehető leghamarabb el kell utaznunk, mert a folyamatosan emelkedő tengerszint miatt hamarosan el fog tűnni. Egyébként sem éri meg sokáig hezitálnunk, mert a Maldív-szigetek tökéletes állomás, ha pihentető nyaralásra vágyunk.

Mivel állandóan tombol a hőség, ezért utazás előtt csak könnyű anyagból készült ruhákat csomagoljunk a bőröndünkbe. A cipők közé tegyünk be egy strandszandált, mert a korallok miatt szükségünk lesz rá.

A hajó, vagy repülő úttal megközelíthető Maldív-szigetek nem kedvez azoknak, akik azt tervezik, hogy reggeltől estig kirándulnak és felfedezik a nevezetességeket, mert itt inkább a passzív nyaralás valósítható meg.

maldives-666122_1920.jpg

Maldív-szigetek, a nászutak sztárja

Ha azonban meguntuk a fehér homokos tengerpartot, a vízi sportokat, a luxusszállodák szolgáltatásait, akkor menjünk be a fővárosba. Malé látképe nagyon látványos, hiszen a történelmi helyszínek keverednek a modern felhőkarcolókkal.

Az úszószigetet érdemes körbesétálni, a látnivalók közül pedig ne hagyjuk ki az 1656-ban épült Hukuru Miskiyy mecsetet, a Mulee-aaage elnöki rezidenciát. A városban járva az Islamic Centre, a Szultán Park és a Nemzeti Múzeum is felejthetetlen látványt nyújt.

A szörfösök helyi kedvence a Raalhugandu. A mesterségesen kialakított strand Malé dél-keleti oldalán található, és jellemzően késő délután telik meg élettel. Ha a szörfözés nem vonz minket, akkor sétáljunk fel a kilátóba, ahonnan a tenger hullámait nézhetjük meg.
A Maldív-szigeteken a vásárlás és étkezés miatt sem kell aggódnunk, mert Malé semmiben sem különbözik a többi nagyvárostól, tehát bőven akadnak boltok, és éttermek. A fővárosban érdemes betérnünk a halpiacra és a gyümölcs-zöldség piacra is!

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!