""

A ragyogó nevezetességek és a tengerpart miatt érdemes elutazni az afrikai országba.

 

Tunézia és Egyiptom a két közkedvelt úti cél, ha afrikai nyaralás kerül szóba, pedig Marokkó sem marad le sokkal a két vetélytársa mögött. A muzulmán afrikai ország éghajlata igen változatos, hiszen míg a Földközi-tenger partján a mediterrán időt élvezhetjük, addig a Magas-Atlasz hegyei között akár havazás is előfordulhat, akár még nyáron is. A Szahara forró és száraz, az Atlanti-óceán partján viszont a víz enyhít a hőségen.

Marokkó egyaránt ideális úti cél, ha városlátogatás miatt érkezünk az országba, de akkor is, ha csak az a tervünk, hogy elfoglaljuk a szállásunkat, majd csak a szálloda homokos tengerpartjáig megyünk.

Ha városlátogatást tervezünk, akkor a királyi városokat kell megtekintenünk. Fez és Meknes, a fehér, barna és zöld árnyalatban pompázó egykori két főváros számtalan látványossággal kecsegtet.

Fez a római idők óta létező, hatalmas cserzőműhelyei miatt kapott hírnevet, míg a jelenlegi főváros, Rabat a francia gyarmatosítók keze nyomát viseli. Rabat területén a Hasszán-torony a legfőbb nevezetesség, amit a világ legmagasabb minaretének terveztek.

Marokko.jpg

Marokkó, a királyi városok otthona

Casablanca neve biztos, hogy ismerősen cseng, ám a városnak csak egy fontos látványossága akad, a II. Hasszán-mecset. Marrakesh a városlátogatás és a természetjárás szempontjából is ideális, hiszen a város mögött húzódik az Atlasz hegylánc. Marrakesh területén járva felfedezhetjük, hogy a XI. századi vörös óváros milyen szöges ellentétben áll a modern francia negyeddel.

Ha a marokkói nyaralás legfőbb programja a csendes pihenés, akkor Agadir, az óceánparti üdülőváros adja meg nekünk a pihentető üdülést. A filmkedvelőként még ellátogathatunk At Benhaddout, Marokkó Hollywoodjának területére, ahol olyan filmeket forgattak, mint a Gladiátor.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!