""

 

A Vörös-tenger partvidéke Egyiptom legújabb nyaraló övezete.

 

Az egyiptomi nyaralás kedvenc állomásai Hurghada, Sharm El Sheikh és Luxor, ám búvárkodás szempontjából jól tesszük, ha Marsa Alam régióját választjuk, mert az élménybeszámolók szerint, itt sokkal szebb élővilágot láthatunk, mint az ország más tájain.

A Vörös-tenger partvidékén fekvő nyaraló terület Egyiptom új turistaparadicsoma. Marsa Alam 270 kilométerrel délebbre fekszik, mint Hurghada, emiatt télen is melegebb van, igaz, csak néhány fokkal.

Marsa Alam 2001 óta rendelkezik nemzetközi repülőtérrel, ám Budapestről nincs közvetlen járat. Ha mindenképpen Budapesten akarunk repülőjegyet foglalni, akkor csak Hurghada repülőteréig juthatunk el, onnan 3-4,5 óra buszozással érhetünk el az üdülőparadicsomba. Amennyiben buszos kirándulás nem szerepel a terveink között, akkor Bécs repülőteréről kell indulnunk.

Marsa Alam,Egypt-1.jpg

Mesés élővilággal vár Marsa Alam

Marsa Alam akkor nyerni el igazán a tetszésünket, ha a tenger élővilágára vagyunk kíváncsiak. Ha nem tudunk búvárkodni, akkor érdemes igénybe vennünk egy profi búvár segítségét, ami némi pénzbe kerül, de a látványért megéri kifizetni a pár eurót.

Az egyiptomi üdülőparadicsom kifejezetten a vízi sportok, és a pihentető nyaralás kedvelőinek kedvez. A városlátogatás során mindenképpen nézzük meg a smaragdbányákat és I. Széth templomát Khanaisban!

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!