""

Minden turistaigényt kielégít az Indiai-óceán közkedvelt szigete.

 

Madagaszkár mellett terül el Mauritius, ahol az egész család megtalálhatja azt, ami számára feltétlenül szükséges a tökéletes nyaraláshoz. Az Indiai-óceán szigetén egyaránt megkapjuk a napfényt, a kikapcsolódás és az aktív nyaralás minden formáját.

Ha pihenésre vágyunk, akkor homokos tengerpart vár ránk. Ha az olyan vízi sportok érdekelnek, mint a búvárkodás, akkor korallzátonyok között időzhetünk. A szárazföldi sportok közül pedig például a golf szerelmesei találhatnak nekik tetsző pályát.

A smaragdzöld sziget az aktív nyaralásnak is kedvez. Ha kirándulni szeretnénk, akkor a programunkból ne hagyjuk ki a Black River Nemzeti Park egzotikus növény és állatvilágát. A Tamarind-vízesés és a Chamarel-vízesés egyedi szépségű víztömeggel varázsolja el a turistákat, míg Colorad-Earth a hét színű földdel kápráztatja el a nyaralókat.

Mauritius állat- és növényvilágának felfedezéséből nem maradhat ki a La Vanille Krokodil Park állatvilága, hiszen itt nemcsak nílusi krokodilokat láthatunk, hanem kígyókat, majmokat, óriás teknősöket és őshonos denevéreket is.

Ha városlátogatás szerepel a terveink között, akkor Mauritius fővárosa, Port Louis vár minket szeretettel. Itt megtekinthetjük a történelmi alakokról mintázott szobrokat, de eljuthatunk a galambszürke Government House épületéhez is, valamint megismerhetjük a Mauritius Intézetet és Múzeum, a Természettörténeti Múzeum, a Történelmi Múzeum kiállításait is.

mauritius-2820633_1920.jpg

A napfényes Mauritius

 

Mauritius leghosszabb faluja a 7 kilométeres Triolet, ahol a legtöbb hindu lakossal találkozhatunk, és megtekinthetjük a Maheswanath hindu templomot. 

A mauritiusi nyaralás legnépszerűbb tengerpartja a Grand Baie üdülőhely területén található. Itt mindent megkapunk, ami egy tökéletes nyaralás kelléke lehet. A turistákat vakítóan fehér homokos tengerpart, smaragdzöld, tiszta óceán, színes növények és érdekes állatvilág várja.

Ha kedveljük a vadászatot, akkor Le Domaine du Chasseur a mi helyünk. A táncos lábú nyaralókat viszont a séga táncosok várják, hogy megmutassák a rabszolgák által honosított táncot.

A pihenésünk érdemes megszakítani egy csónakkirándulás kedvéért, mert a Mauritiushoz tartozó vulkánikus sziget, Rodrigues igazán különleges bájjal ajándékozhat meg minket. 

 

Tájékoztató jellegű információ a beutazáshoz (változhat, legfrissebb információkért kattintson ide: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/afrika?mauritius vagy vegye fel a kapcsolatot a Konzuli Szolgálattal) :

Belépés csak magánút levéllel lehetséges melynek a belépéskor további hat hónapig kell érvényesnek lennie, és legalább két üres oldalt kell tartalmaznia.

Vízum beszerzése nem szükséges (90 napnál nem hosszabb tartózkodás esetén).

A magyar állampolgárok meghatározott feltételek teljesítése esetén vízummentesen utazhatnak be az országba (az utazás időpontját hat hónappal meghaladó érvényességű és két üres oldallal rendelkező útlevél; visszautazásra szóló, érvényes repülőjegy; visszaigazolt szállásfoglalás; jogosultság a származási/tartózkodási hely szerinti országba történő belépésre; a tartózkodáshoz szükséges anyagi feltételek igazolása (100 USD/nap).

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!