""

A trópusi éghajlatú országban mindenki megtalálja a számításait.

 

Mexikó azok körében a legnépszerűbb úti cél, akik a vízi sportok minden formáját kedvelik. A trópusi éghajlatú ország legszebb strandjai közé tartózik Cancun, ahol 23 kilométeren keresztül vár minket a homokos part, de választhatjuk a Playa del Carmen környékét, Akumal, Xel-há, Tulum Playa strandjait is.

Mexikó egyik legnagyobb üdülővárosát is felkereshetjük. Habár Acapulco nem vár fehér homokos parttal, mégis a látvány és a szórakozás kárpótolni fog. Acapulco legnagyobb strandja, a Playa Condesa elsősorban a fiatalok kedvenc helye.

Amennyiben a vízi sportok mellett szeretnénk felfedezni Mexikót, akkor úgy szervezzük meg a nyaralásunkat, hogy először töltsünk néhány napot a fővárosban, majd onnan utazzunk tovább valamelyik üdülőparadicsomba. Ha Mexikóvárosba érkezünk, akkor a városlátogatás legjobb módja az, ha szervezett, csoportos kiránduláson veszünk részt.  

mexico-4066419_1920.jpg

A sokszínű Mexikó

 

A mexikói nyaralás programjából nem hagyhatjuk ki az azték és maja emlékek megtekintését. A romok egy része Mexikóváros környékén, míg a másik része a Yucatán-félsziget területén találhatók.

Ha az aztékok nyomába erednénk, akkor az ősi város, a máig tisztázatlan múltú Teotihuacan kínálja a legtöbb látnivalót. Ugyancsak maja és azték romokat tekinthetünk meg Tulum területén.

Ha az ősi kultúra helyett, a kereszténység érdekel minket, akkor Guadalupe, Mexikó leghíresebb keresztény zarándokhelye felé kell elindulnunk.

Mexikó egyik legrégibb városa, az időszámításunk előtti 1200 óta létező Cuernavaca is népszerű turista célpont, ahogy Mexikó negyedik legnagyobb városa Puebla is, ahol egyre több utca áll műemlékvédelem alatt.

A mexikói nyaralásból nem hagyhatjuk ki  a Yucatán-félsziget gyönyörű romvárosát, Chichén Itzá területét, a maja és azték romokban gazdag Mérida üdülőhelyet, és az ezüst ékszereiről híres Taxco gyarmati kisvárost.

 

Tájékoztató jellegű információ a beutazáshoz (változhat, legfrissebb információkért kattintson ide: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/amerika?mexiko vagy vegye fel a kapcsolatot a Konzuli Szolgálattal) :

Magyar állampolgárok részére a belépés csak magánút levéllel lehetséges és vízummentesen utazhatnak be Mexikóba turistaként.

A turistaként való tartózkodás feltételei: érvényes útlevél a tartózkodás teljes idejére, maximum 180 napig tartó tartózkodás 1 éven belül, oda-vissza repülőjegy. A beutazáskor a határon úgynevezett migrációs kártyát (FMM-t) kell kitölteni, amit az országba lépéskor lepecsételnek. Kilépéskor ezt a kártyát fel kell mutatni. Elvesztése pénzbüntetéssel jár és a kiutazáskor ismételt kitöltése kötelező.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!