""

Divat, műemlékek, modernitás várja a turistákat, ha Milánóba foglalnak szállást.

 

A szerelmeseket Velence, a történelem iránt rajongókat Róma, az új után vágyakozókat Milánó csalogatja magához, ha olasz városlátogatás szerepel a nyaralás tervei között. Milánó arról vált híressé a turisták körében, hogy ez a hely az ellentétek városa, hiszen a műemlékek mellett a modernitás, csillogás, és divat is megtalálható.

Ha úgy döntünk, hogy az olasz város megér egy 3-5 napos városlátogatást, akkor feltétlenül meg kell tekintetnünk a város legrégibb terét. Piazza Mercanti a mai napig megőrizte a középkori jellegét. Ha advent idején érkezünk, akkor a karácsonyi vásár is itt járható be.

italy-3523720_1920.jpg

Milánó, az ellentétek városa

Az egyik legszebb milánói látnivaló az 1651-ben épült barokk palota, a Palazzo di Brera, amiben Olaszország egyik legfontosabb művészeti gyűjteményét tekinthetjük meg. A több száz festmény között megtalálhatók az itáliai barokk és reneszánsz, a XX. századi olasz festők, illetve a XVI-XVII. századi németalföldi és flamand művészek alkotásai.

Milánó egyik legrégibb temploma a Sant’Ambrogio-bazilika, amit a város védőszentje, Szent Ambrus építettet 379-386 között. Az itt található kriptában megnézhetjük Szent Gervasius és Szent Protasius vértanúk ereklyéit.

Az olasz város legszebb reneszánsz temploma a Santa Maria delle Grazie, ahol Leonardo da Vinci Utolsó vacsora című freskója található. A Duomo di Milano pedig Olaszország legnagyobb székesegyháza, amit 1386 – 1965 között építettek, így több stílus keveredik benne, ezzel igazi építészeti remekművé téve a templomot.

Ha szeretjük az operát, akkor a világ egyik legrégibb operaházát is megtekinthetjük az olasz városban. A Teatro alla Scala neoklasszicista stílusban épült, 1778-ban. A színház az akusztikája miatt vált igazán híressé.

Ugyancsak Milánó ad otthont a XV. században épült Castello Sforzesco kastélynak, amely több múzeummal állít emléket azoknak az itáliai nemes családoknak, amelyek a reneszánsz idején rivalizáltak egymással.

Feltétlenül nézzük meg Milánó legdrágább bevásárló negyedét, ugyanis a Quadrilatero d’Oro a világ egyik legfontosabb divatközpontja. Itt található az „Arany négyszög”, azaz Via Montenapoleone, a Via Sant’Andrea, a Via Monzani és a Via della Spiga terület, ahol a leghíresebb divatmárkák képviseltetik magukat, így például a Gucci, a Prada és az Armani. Ugyancsak híres üzleteiről ismert a Galleria Vittorio Emanuele II, ami összeköti a Dóm teret, a Piazza del Duomót, a Piazza della Scallát.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!