""

 

Türkizkék víz, hófehér házak között pihenhet az egész család.

Görögország szigetei közül Mykonos az egyik legszebb választás, ahova utazhatunk. A hírességek körében is népszerű, Égei-tenger felszínén található Mykonos, türkizkék vize, fehérre meszelt házai, képeslapra illő látványt nyújtanak.

A családi nyaralás esetére is alkalmas szigeten, akár szervezett túrák keretén belül is megnézhetjük az olyan csodás nevezetességeket, mint a Régészeti Múzeum, a Néprajzi múzeum, a VII. században épült bizánci templom, a Szűz Paraportuani, a XIV. századból származó szélmalmok, a Hora, az olasz stílusú loggiák, vagy a Tourlani templom, de átutazhatunk Délosz szigetére, ahol a görög mitológia szerint Apollo és Artemisz született.

Mykonos akkor is a kedvünkre való, ha a kirándulás mellet, az éjszakai élet sűrűjét is élveznénk, hiszen üzletek, bárok, szórakozóhelyek várják a turistákat, akik hajnalig bulizhatnak a mesés szigeten.

mykonos-495848_1920.jpg

Mykonos, az Égei-tenger legszebb szigete

A vízisportok szerelmeseit Mykonos Psarou nevű strandja várja, ahol többek között windsurf, vízisí, búvárkodás lehetőségével élhetünk. A családok körében Psarou mellett, az Ornos stand is népszerű, míg a zene és szórakozás helyszíne a Paradise és a Super Paradise strand.

Habár a sziget népszerűségével a villaépítési kedv is felélénkült, mégsem kell aggódnunk, hogy a modern épületek tönkreteszik a kék-fehér összhatást, mert a hatóság kikötötte, hogy csak kükládi stílusban húzhatják fel az új épületeket.

Mykonos, tehát a nyaralás tökéletes úti célja, ha egy meseszép szigeten töltenénk el egy hamisítatlan görög nyaralást.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!