""

A londoni városlátogatás mellett rengeteg kulturális, természeti szépségű terület várja, hogy felfedezzük.

 

Ha látni akarjuk Nagy-Britannia legszebb tájait, akkor érdemes tanácsot kérnünk az utazási irodák munkatársaitól, illetve jól tesszük, ha megfontoljuk a körutazás lehetőségét, hiszen Nagy-Britannia nem csak a londoni városlátogatásból áll.

A történelmi szigetország kulturális és természeti szempontból is sok látnivalót kínál. Cornwall területén például vadregényes, mocsaras tájakat, érintetlen tengerpartot fedezhetünk fel.

cornwall-1704183_1920.jpg

Cornwall  tengerpartja

 

Fontos nevezetesség a rómaiak által épített, 117 kilométer hosszú Hadrianus Fala, ami Anglia északi részét szeli át az Ír-tengertől az Északi-tengerig. Ugyancsak a rómaiaknak köszönhető Bath, a hangulatos fürdőváros.

A Warwick kastély Hódító Vilmos parancsára épült 1068-ban, míg a Windsori kastély napjainkban is fontos szerepet játszik az uralkodócsalád életében. A királynő hivatalos rezidenciája a világ legnagyobb és legrégibb lakott kastélya.

A szigetország egyik leghíresebb városa, a VIII. században alapított Oxford, ahol az egyik legjobb főiskolán tanulhatnak a szerencsés hallgatók. A skót főváros, Edinburgh is fontos terület Nagy-Britanniában, hiszen a város felkerült az UNESCO Világörökség kulturális listájára.

A képeslapra kínálkozó, meseszép Canterbury, a Cumbria tartomány tóvidéke, a dombos vidékéről híres Cotswolds, az Észak-Írországban található Giant’s Causeway és a Skót-felföld a természetjárók tetszését nyerheti el.

Nagy-Britannia területéről olyan tájakra is ellátogathatunk, mint a vadregényes Skye-sziget, a vulkánikus eredetű Saint Kilda-szigetcsoport, az UNESCO Világörökségéhez tartozó Orkney-szigetek.

A szigetország leghíresebb épületei közé az angol koronázási ékszereket őrző Tower, a legnagyobb normann épület, a Durham katedrális, Észak-Európa legnagyobb katedrálisa, a York apátság, a 150 éves Big Ben és a világ legfontosabb őskori lelete, a Stonehenge tartózik.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!