""

A Fekete-tenger partján található a műemlékekben gazdag város.

 

Családosoknak, bulizni, vagy pihenni vágyóknak tökéletes választás az Aranypart és a Napospart, ám azoknak a turistáknak, akik a történelmi nevezetességet fedeznék fel, Bulgária ősi városát kell meglátogatniuk!

A Fekete-tenger partján fekvő Neszebar az ókori Mesembria területén található. A város ókori része annyira gazdag a műemlékekben, hogy ezért az UNESCO felvette a Világörökségek közé 1983-ban.

A bulgáriai nyaralás szervezésekor abban az esetben válasszuk Neszebart, ha szeretjük a kellemes, romantikus kisvárosokat, ugyanis a városlátogatás mellett még szerelmespároknak és baráti társaságoknak is ideális úti cél Neszebar, ami sokkal jobban visszaadja Bulgária légkörét, mint a mesterségesen kialakított üdülővárosok.

Az ősi városban nemcsak a műemlékeket, templomokat fedezhetjük fel, hanem válogathatunk a számtalan étterem, kávézó minőségi szolgáltatásai közül, pihenhetünk valamelyik tiszta strandon, élhetünk a különböző szórakozási lehetőségekkel, vagy átlátogathatunk a Napospart 6 kilométer hosszú tengerpartjára.

Neszebar látványosságai közül mindenképpen keressük meg az Aleiturgétosz Szent János-templomot! A XIV. században épített templom a kikötő mellett található. A tervek szerint az Aleiturgétosz Szent János-templom lett volna a legdíszesebb épület Neszebar óvárosában, ám ezt a címet elragadta tőle a XII. században épült Pantokrator templom.

A Sztara Metropolija templom építése az V. században kezdődött. Sajnos, ennek az épületnek csak a romjait tekinthetjük meg, ahogy az Eleuszi Szűz Mária templom esetében is ez a helyezet.

Nesebar, Bulgary-1.jpg

Neszebar, Bulgária ősi városa

 

Ha még nem volt elég a templomokból, akkor a XII. században épített Mihály- és Gábriel arkangyal-templom, a XVII. századi Megváltó-templom, a Szent Paraszkeva-templom és a Szent Tódor-templom is Neszebar területén található.

A félsziget bejáratánál a török korból ránk maradt szélmalom is érdekes látványt nyújt, ahogy a bizánci kapubástyák, valamint az olyan műemlék házak, mint a Szkuliev-ház, Hadzsi-Tranosz-ház, Kjucsuk-ház, Csimbulev-ház és a Vasziloglu-ház.

Mivel a szép környezetben fekvő Neszebar történelmileg gazdag város, ezért akkor is tervezzük be a bolgár nyaralás programjába, ha egyébként a szállásfoglalás Bulgária más területére szól.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!