""

Olaszország több, mint Európa vallási központja

 

Róma, Velence, Firenze, Lignano, Lido di Jesolo, Bibione, Rimini, Caorle csak néhány  a számos olasz város közül, amely várja mind a kultúrlis kikapcsolódásra, mind a pihentető nyaralásra vágyó turistákat.

Az ókor óta velünk van Olaszország, emiatt törvényszerű, hogy egy olasz nyaralásból nem maradhat ki a látványosságok felfedezése. A foglalás, és utazás előtt, ezért érdeklődjünk, hogy hol, milyen nevezetességet érdemes megnéznünk. Ebben az utazási irodák, és az útikönyvek is nagy segítségünkre lesznek.

Az európai ország legkedveltebb úti céljai között találjuk Rómát, Velencét, Nápolyt, Milánót, Bibionét, Lignanot,  Caorlét, Nizzát és Firenzét.

Olaszország egyik legnépszerűbb látnivalója a 296 lépcsőből álló Pisai Ferde Torony, amelynek építését 1173-ban kezdték meg, de csak a 14. század második felében fejezték be. Az épület azért kezdett el süllyedni, mert rossz volt az alapozása.

Velencében nyaralva a Szent Márk tér vonzza magához a turistát, hiszen itt találhatóak az olyan híres helyek, mint a Doge palota, a Sóhajok hídja, az Aranybazilika, az Óratorony, és a Campanile. Velencében a gondolázást se hagyjuk ki!

Amennyiben Firenzébe foglalunk utat, akkor a híres Mediciek városában fedezhetjük fel az olyan reneszánsz kori művészeti emlékeket, mint az Uffizi Képtár. Érdemes ellátogatni a Pitti Palotába is, ahol a Medici család élt, de megér egy utat az is, ha délre elhagyjuk Firenzét, és megnézzük a középkori kisvárosokat.

rome-1945033_1920.jpg

Róma 

Olaszországban természetesen Róma és az ókori emlékek csábítják magukhoz a legtöbb nyaralót. Ha már megtehetjük, hogy a városban szállunk meg, akkor mindenképpen fordítsunk időt a Forum Romanum, a Colosseum, a Palatinus és a Circus Maximus felfedezésére!

Rómában az egyházi épületeket is megéri megnéznünk, ha vallásosak vagyunk, ha nem. Ezek közül a legfontosabbak a Lateráni Szent János bazilika, a Santa Maria Maggiore bazilika, a Szent Lőrinc templom, Szent Pál bazilika, a San Pietro in Vincoli.

Nagyon sok turista utazik Bibioneba, hiszen itt sem unatkozhat a látványosságokat kedvelő turista. A kirándulást kezdhetjük a termálfürdőkkel. Ha szórakozni vágyunk, akkor Bibione ilyen téren sem okoz csalódást, mert vár minket a Koco Music Club, a Lunapark és a Piazzale Zenit.

Bibionéban a kutyánk sem fog unatkozni, ha esetleg magunkkal visszük, hiszen nekik hozták létre a Pluto kutyastrandot, amit direkt úgy alakítottak ki, hogy a lehető legtermészetesebb környezetben pancsolhasson a gazdi és kutyája.

Bibionében a Portobaseleghe kikötő is megér egy utat, ahogy a csendes, csodálatos Terzo Bacino lagúna, és az 1900-as években épített Világítótorony is, ami az aranystrand és a smaragdstrand ölelésében található.

capri-3712365_1920.jpg

Nápoly

Nápoly esetében megtekinthetjük a Vezúvot, ami a történelem során sok problémát okozott az olaszoknak. A vulkán lábainál található Pompei romvárosa, ami időszámításunk után 79-ben pusztult el, amikor kitört a Vezúv.

A kellemes időjárással, csodálatos tengerrel, partokkal és nevezetességekkel megáldott Olaszország utolsó közkedvelt városa Lignano, ahol olyan kikapcsolódási lehetőségek várnak ránk, mint az Aquasplash, azaz Olaszország legelső aquaparkja, de itt található Lignano legrégebbi kikötője is, a Porto Vecchio Lignano Sabbiadoro.

Ha gyerekekkel érkezünk Lignanoba, akkor a Gommosi, a Lunapark Strabilia, a Parco Junior és a Parco Zoo Punta vidám- és élményparkok jelentik az ő birodalmukat a nyaralással töltött napok során.

A vízi világ kedvelőinek a Gulliverlandia nyújt felejthetetlen élményt a fókákkal, cápákkal, földalatti vasúttal, maja romokkal. Lignanoban a lagúna is meseszép látványosság.

A kiadós kirándulás után biztos, hogy jól fog esni egy kis pihenés a tengerparton, ahol élvezhetjük a napsütést, majd megmártózhatunk a csodálatos tengerben.

Aki szeretné Olaszországot felfedezni, azoknak mindenképp egy olaszországi körutazást ajánlunk. Ismerje meg Toszkána legszebb városait, kulturáját, történelmét.

sicily-329092_1920.jpg

Szicília

Szicília a Földközi tenger egyik legnagyobb szigete. A homokos és sziklás strandok mellett számos látnivaló várja az ide utazókat.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!