""

Autó, repülő, vonat vihet el minket Franciaország csodás fővárosába.

 

A városlátogatás sorából nem maradhat ki Párizs! A francia fővárosról gyakran halljuk, hogy a fények, divat, szerelem fővárosa, de az igazi párizsi életmódot csak akkor érezhetjük át, ha autóval, vonattal, vagy repülővel elutazunk az európai városba.

A párizsi útitervünkből természetesen nem maradhat ki az építészeti remekmű, az Eiffel torony, a Diadalív, a Notre Dame, a Louvre, a Montparnasse, a Montmartre és a Sacre Ceourt, ám ne érjük be ennyi nevezetességgel, hiszen Párizs sokkal több látnivalóval varázsol el. A modern épületek kedvelőit, például, a Pompidou központ és a Defense kápráztatja el.

paris,france-1.jpg

Párizs, a fények városa

A több napos városlátogatás fáradalmait kipihenhetjük egy kellemes sétával a Champs Elysées, a Latin negyed hangulatos utcáiban, vagy leülhetünk a Szajna partjára, ellátogathatunk a híres Bastille épületéhez, de választhatunk egy kellemes kávézót a sok közül.

Párizs felfedezéséből a legszebb hidak a Pont Neuf, a Pont Mirabeau, a Passerelle Simone de Beauvoir, a Pont Alexandre III., a Pont de la Tournelle és a Pont de l'Alma sem maradhat ki, ahogy az olyan terektől se sajnáljuk az időt, mint a Place des Vosges, a Place Vendôme, a Place de Furstemberg, a Place de la Madeleine, a Place du Tertre, a Place Saint André des Arts.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!