""

A bulizni vágyó, nem túl erkölcsös, prűd turisták kedvenc nyaralóhelye Pattaya.

 

A thaiföldi nyaralás egyik legnépszerűbb városa Pattaya, ahol csak azok érezhetik jól magukat, akiknek egyáltalán nem okoz problémát, ha léha életmódot folyatató emberek között kell nyaralniuk, hiszen Thaiföldön Pattaya a korlátok nélküli szórakozás fellegvára.

A thai nyaralóhely rengeteg szórakozási, vásárlási és szabadidős programmal kárpótol a hosszú repülőút utáni fáradtságért. A rengeteg szórakozóhely közül, a Walking Street kínálja a legszélesebb választékot.

 

Pattaya.jpg

Pattaya, a thaiföldi szórakozás központja

 

Pattaya területén érdemes a songthaew nevű járművel közlekedni. Ezt sokan a Bangkok útjain használt tuktukkal azonosítják. A városban akkor sem fogunk csalódni, ha evésről van szó. A legjobb, ha a piacokon, a helyiekkel ülünk le enni valamit, de rengeteg étterem közül is válogathatunk.

Ha vásárolni akarunk, akkor a piacok mellett számos kisebb üzlet, de nagyobb bevásárlóközpont is található. Ezek közül a Central Festival a legmodernebb. Városlátogatás esetén jó ötlet, ha nemcsak Pattaya buddhista templomait, képgalériáit nézzük meg, hanem a környező területekre is átlátogatunk.

A thai nyaralóhelytől 160 kilométerre található Bangkok például vonattal érhető el, de a harminc buddhista szentélyéről híres Phetchaburi, és a drágaköveiről népszerű Chantaburi is könnyen megközelíthető vonattal, vagy autóbusszal.

Családi nyaralás esetén, vagy abban az esetben, ha tengerparti pihenésre vágyunk, akkor kompokkal mehetünk át Ko Samet, vagy Ko Chang szigetre. Itt a búvárkodás és más vízi sportok nyújthatnak kellemes szórakozást.

A környék legjobb nemezi parkjai Pattayától másfél-kétórányi útra találhatók. Ezek közül a Khao Chamao-Khao Wong Nemzeti Park, a Khao Kitchakut Nemzeti Park, és Khao Sabap Nemzeti Park a legvonzóbb.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!