""

A meseszép Madeira

 

Látványos hegycsúcsok, fekete tengerpart és csodás környezet várja a turistákat a népszerű üdülőhelyen.

Hajóval, vagy repülővel juthatunk el Madeirára, ahol elsősorban a természet szépségei nyűgözik le a nyaralni érkező turistákat. A népszerű úti cél azoknak kedvez a leginkább, akik nem romokat, várakat szeretnének nézegetni, hanem a természet kincseit fedeznék fel, ugyanis Madeira a legfontosabb nevezetességei ezek közül kerülnek ki.

 

 

Madeira főleg  természeti szépségei miatt kedvelt úticél

 

Turistaként bebarangolhatjuk a csodás hegycsúcsokat, meredek sziklákat, megnézhetjük a patakokat, forrásokat, túrázhatunk az erdőben, vagy csak élvezhetjük a napfényt a fekete, vulkanikus tengerparton.

Madeirán senki sem unatkozhat, hiszen az aktív turisták biciklire pattanhatnak, szörfözhetnek, búvárkodhatnak, vitorlázhatnak, vagy akár siklóernyőzhetnek. A passzív üdülésre vágyók pedig élvezhetik a színvonalas szállodák és éttermek szolgáltatásait.

Ha Madeirán nyaralunk, akkor ne felejtsük el megnézni a levadák hálózatát, ami kiváló alkalmat nyújt a túrázásra a sziget nyugati és délkeleti részén. Habár Madeira sziklás, kavicsos partjai nem igazán kedveznek a strandoláshoz, mégis Porto Moniz lávamedencéi igazán érdekesek.

 

 

Madeira egyetlen természetes homokos öble a Canical közelében található Prainha strand. Calheta közelében a Szent Lőrinc-fok kopár szikláit nézhetjük meg. Ha érdeklődünk a bonatika iránt, akkor pedig Funchal trópusi kertjeiben a helyünk.

Madeira északnyugati részét a babérlombú erdők maradványait, míg Sao Vicente mellett a volt tűzhányó lávabarlangjait tekinthetjük meg.

Amennyiben a természet szépségei mellett, néhány épületet is felfedeznénk, akkor Monte környékére kell utaznunk, mert itt található a Miasszonyunk temploma és a Szeplőtelen fogantatás kápolnája. Camacha területén pedig a kosárfonó múzeumba látogathatunk el.

Madeira kiváló választás, ha egy nyugodt, csendes, pihentető nyaralásra vágyunk.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!