""

Természeti szempontból a legváltozatosabb terület Ras Al Khaimah.

 

Az emírségek legészakabbra fekvő tagját gyakran nevezik a legszebbnek, és legváltozatosabbnak. Ennek oka, hogy Ras Al Khaimah területén hegyek, sivatag, termőföld garantálja a természeti sokszínűséget.

Ras Al Khaimah különlegessége közé tartózik az is, hogy nyitna a síelő turisták felé azzal, hogy az emírségek közül itt nyitnák meg az első síközpontot, amihez luxusszállodák, sípályák, felvonó, bobpálya, villák és hegyi házikók várnák a több ezer turistát.

Ha a téli sportok helyett a klasszikus nyaralás mellett szeretnénk maradni, akkor az emírségek közül nem is találhatnánk megfelelőbb helyet, mivel Ras Al Khaimah mindent megad, ami egy pihentető üdüléshez elengedhetetlen.

Amennyiben városlátogatás mellett döntünk, akkor a tengeri öböl körül fekvő Ras al-Khaimah város könnyen bejárható.  A fővárost két részre bontják, az óvárosra, amiben múzeumokat látogathatunk meg, és a modern új részre.

Ras Al Khaimah, a legszebb emírség, ahol kítűnő minőségű hotelek várják a kikapcsolódni vágyó utasokat

 

Érdemes itt megtekinteni az erődítményt, múzeumot valamint járjuk be az óváros területét, ahol hagyományos üzletekben vásárolhatunk sokkal nyugodtabban, mint az emírségek más tájain, mert itt kevesebb a turista, és az árak is kedvezőbbek.

A fővárostól 25 kilométerre találjuk Khatt fürdőt, ami a helyiek által is sűrűn látogatót, hiszen a víznek gyógyító ereje van. Az ókori kikötőt is érdemes meglátogatni. Kush közelében az újonnan épített kőerődítmény, illetve a Wadi Haqil régészeti terület is felfedezhető. Ras Al Khaimah területétől nincs messze a Fujairah emírség, ahol a búvárkodás a legnépszerűbb program a turisták körében.

Ras Al Khaimah nem olyan fejlett, mint a többi emírség, de ez csak az előnyére válik, hiszen itt még élvezhetjük a természet szépségét, a nyugodt pihenést, és változatos tájakat fedezhetünk fel a sziklás tengerparttól kezdve a fehér homokos sivatagig.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!