""

Olaszország fővárosában történelmi nevezetességek, múzeumok, művészeti alkotások, különleges kultúra várja a turistákat.

 

Minden út Rómába vezet, tartja a mondás, aminek annyiban igaza van, hogy a városlátogatás kedvelőinek bakancslistáján biztos, hogy előkelő helyet foglal el Olaszország fővárosa. Róma mindenki számára kimeríthetetlen látnivalóval kecsegtet, ezért nem árt gondosan megterveznünk az utazást.

Ha az olasz nyaralás célállomása Róma, akkor nézzünk utána a legfontosabb látnivalóknak, és a belépő árainak! Szerencsére a legfőbb nevezetességek gyalog is megközelíthetők, mégis érdemes félretennünk a tömegközlekedéshez szükséges Róma Pass kártyára.

rome-1945033_1920.jpg

Róma, a városlátogatás legjobb helyszíne

A legfontosabb látnivalók a Vatikán, a Vatikáni Múzeum, a Colosseum, a 138 fokból álló Spanyol Lépcső, Róma legnagyobb szökőkútja, a Trevi kút, Róma egyik legrégibb piactere, a Piazza del Campo de ‘Fiori, a templomok és paloták ölelésében található Piazza Navona tér, az Angyalvár, az ókori Róma politikai és kereskedelmi központja, a Forum Romanum, és a Pantheon.

Róma azonban nemcsak a történelem, vallás és építészet iránt rajongóknak a kedvenc úti célja, hiszen az olasz város a művészetkedvelőknek is maga a földi Paradicsom. A számtalan múzeum mellett itt nézhetjük meg például Michelangelo freskóját a Sixtus-kápolna mennyezetén, de rengeteg szobrot és más festők műveit is megtekinthetjük.

Olaszország fővárosa természetesen az éjszakai élet és gasztronómia kedvelőit sem hagyja cserben, ám arra figyeljünk, hogy a délutáni kávénk ne cappuccino legyen, mert az olaszok kultúrája szerint az reggeli ital.

Ha úgy döntünk, hogy Rómát látnunk kell, akkor a városlátogatás idejét legalább 5-7 napra tervezzük, mert ennél kevesebb időbe nem fér bele minden kulturális nevezetesség. Az utazás szervezését lehetőleg őszre időzítsük, mert az időjárás sokkal kedvezőbb, mint nyáron, amikor nem ritka a 40 fok feletti hőmérséklet.

Rómával kapcsolatban gyakran hallani, hogy fel kell venni a helyi életstílust, amivel csak jól járhatunk, hiszen például a nagy melegben nem lenne értelme végigjárni a nevezetességeket. Jobban tesszük, ha kora délelőtt, vagy késő este járjuk a várost!

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!