""

 

Vulkánaktivitásnak köszönhető Görögország egyik legszebb nyaralóhelye.

 

A Kükládok legdélebben található tagja Santorini. Az Égei-tenger görög szigete arról híres, hogy évezredekkel korábban egy vulkánkitörés elpusztította az addigi tájakat, és újakat hozott létre.

A katasztrófa ellenére, Santorini napjaink egyik legszebb nyaralóhelye, hiszen szerelmesek, barátok, családok, kicsik, idősek, valamint pihenésre és szórakozásra vágyó turisták is megtalálják a számításaikat.

oia-416136_1920.jpg

Santorini, a legkülönlegesebb görög sziget

Santorini elsősorban a pezsgő éjszakai életet és a fehérbor miatt híres. Ha csak strandolni vágyunk, akkor Kamari fekete kavicsos tengerpartja, bárok, szállodák, éjszakai klubok várnak ránk. A vízi sportok közül a búvárkodás a leginkább ajánlott, hiszen a tenger gyönyörű látványt nyújt.

A görög sziget másik legnépszerűbb strandja Perissa, amit egy szikla választ el Kamari strandjától. Perissa csak annyiban különbözik Kamari strandjától, hogy a kavicsok finomabbak, valamint nincs annyi étterem, bár, vagy klub. Ha át akarunk menni egyik strandra a másikra, akkor ehhez vízitaxira kell szállnunk.

Ha a görög nyaralás során Santorinin foglalunk szállást, akkor kiránduljunk el a legfontosabb városokban. Városlátogatás esetén Fíra, a főváros bővelkedik a legtöbb látnivalóval. A városban járva az első, amit biztos észreveszünk, az ortodox katedrális és a kockacukor formájú épületek, melyekből meseszép kilátás nyílik a szigetre.

A főutcán boltok, éttermek sokaságai közül válogathatunk. Ha a tenger felől érkezünk, akkor a sziklafalon található lépcsőn közelíthetjük meg a várost, de egy siklóba is beszállhatunk, ha nem akarunk lépcsőt mászni. A fővárosban a Thira Múzeum gyűjteménye által ismerhetjük meg Santorini múltját.

A főváros után Oia hófehér, kék kapus, gyönyörű virágokkal díszített házait tekintsük meg, de ne hagyjuk ki a naplementét se, ami itt igazán egyedülálló látvány. Az ókori kultúra és emlékek iránt vonzódó turistákat Thira várja az ősi sírokkal, műemlékekkel, lakóházak maradványaival, templomokkal, erődökkel, római fürdőkkel, Apolló szentélyével.

Amennyiben Santorini nyugodt, csendes életét szeretnénk élvezni, akkor Therasia vár minket. A görög sziget egykori fővárosa, Pyrgos is megér egy kirándulást, mert meseszép kilátás nyílik a domb tetejéről, ahol egy velencei kastély romjait is megnézhetjük.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!