""

A harmadik legnagyobb emírség, ahol oda kell figyelnünk az iszlám törvények betartására.

Dubai területétől északkeltre található a harmadik legnagyobb emírség, Sharjah, amit az arab világ fővárosának választott az UNESCO, ugyanis itt nagyon szigorúan veszik az iszlám törvények betartását. A nők például csak ruhában fürödhetnek a 4 kilométer hosszú partszakaszon, a férfiaknak pedig megfelelő hosszúságú nadrágot kell viselniük.

Sharjah városa az arab Velence, ugyanis három lagúna öleli körbe. A város központjában a két lagúnát egy különleges kanális köti össze. A városlátogatás során festői utcákon sétálhatunk, majd betérhetünk a Souq al Arsa nevű helyi piacra, ahol szuvenírt vásárolhatunk.

Sharjah-1.jpg

Sharjah, az arab világ fővárosa

A város múzeumai közül a Sharjah Heritage Museum ház a legérdekesebb. A múzeumban a saját szemünkkel láthatjuk, hogy egy gazdag arab család élete hogyan működik, és milyen az otthonuk berendezése.

A Sarjah Art Múzeum kiállításán a Perzsa-öböl legnagyobb arab művészeinek alkotásaival találkozhatunk, míg a Régészeti Múzeum tárlata az emírségek különböző területeiről származó leleteket mutatja be.

Sharjah nem véletlenül érdemelte ki a „művészetek emírsége” címet, hiszen a helyiek mindent megtesznek, hogy megőrizzék a terület népi kultúráját, és ezt a lehető legjobban prezentálják a turistáknak. Az emírség éppen ezért nem akarja utánozni Dubai és Abu Dhabi modernizációját, ám ez nem jelenti azt, hogy a szépen rendbe hozott óváros mellett ne láthatnánk néhány modern épületet.

Sharjah emírséghez tartozik Khaur Fakkan kikötőváros, ahol hajókirándulás által érkező turisták alkotják a város legfőbb látogatóit. A város kikötőjéből gyorsan eljuthatunk a mesés tengerpart területére.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!