""

 

Szafari, kellemes klíma, lenyűgöző vízi világ teszi teljesé az egyiptomi nyaralás napjait.

 

Egyiptom az ókor egyik legmeghatározóbb országa volt, napjainkban pedig népszerű úti cél. Az afrikai országban az egész család jól érezheti magát főleg akkor, ha Sharm el Sheikh területén szeretnénk pihenni.

Habár az üdülőparadicsom nem kecsegtet sok kulturális látványossággal, mégis ezért kárpótolni fog a kellemes klíma, színvonalas szállodák, homokos tengerpart, gazdag élővilággal megáldott tenger, pezsgő éjszakai élet.

 

Sharm el Sheikh,egypt-1.jpg

Búvárkodás szempontjából Sharm el Sheikh, azon belül is Blue Hole a világ egyik legkedveltebb helyszíne. Ha nincs engedélyünk, akkor is lehetőségünk van palackos merülésre, de ennek ára van. Egy oktatóval nagyjából öt méter mélyre mehetünk le, de ennyi is elég ahhoz, hogy különleges halakat, korallokat, medúzákat lássunk.

A tengerrel kapcsolatban meg kell jegyeznünk, hogy érdemes standszandált vinnünk, valamint a Vörös-tenger élővilágából tilos elhoznunk élőlényeket! Sharm el Sheikh esetében érdemes tájékozódnunk, hogy az utazási irodák milyen fakultatív program lehetőségeket kínálnak.

Ha a nyaralás idejéből nem szeretnénk kihagyni a városlátogatás élményét, akkor Dahab tárt karokkal vár minket. A kulturális éhségünket pedig a Mózes-hegy és a Szent Katalin kolostor csillapíthatja.

A sivatagban quadozásra van lehetőségünk, de tevegelhetünk, vagy szafarizhatunk is. Sharm el Sheikh a hajószerelmeseire is gondol. A hajókirándulás a Tirán-sziget környékén lesz igazán élményekben gazdag.

Ha egy minden igényt kielégítő, pihentető nyaralás miatt szeretnénk Egyiptomba utazni, akkor Sharm el Sheikh a mi helyünk.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!