""

Spanyolország, a bikaviadal és sangria hazája

 

Éles kontrasztokat figyelhetünk meg az európai országban, ami a turisták egyik kedvenc úti célja.

Flamenco, bikaviadal, lovagi torna, sangria. Csak néhány azok közül, a spanyol kulturális jegyek közül, amiket elvárunk, ha Spanyolországba repülünk a nyaralásunk alkalmával. Az európai ország annyira változatos, hogy ennek köszönhetően többféle üdülési terveknek is megfelel.

Amennyiben csak egy pár napos városlátogatásra vágyunk, akkor kiutazhatunk Barcelonába, vagy Madridba, ahol megnézhetjük a legfőbb nevetésségeket, majd hazautazhatunk. Ha csak az érintetlen természetre vágyunk, akkor Galicia örökzöld folyótorkolatainál a helyünk.

 

madrid.jpg

Madrid tökéletes választás egy hosszú hétvégéhez

Az sem akadály, ha a sivatagot akarjuk megnézni, de ezért nem akarunk Egyiptomig, vagy Tunéziáig repülni, mert az Almería sivatag ki fogja elégíteni a kíváncsiságunkat, ahogy a Sierra Nevada-hegység is el fogja nyerni a tetszésünket, ha ilyen látványra vágyunk.

 

Természetesen Spanyolország azoknak is tökéletes úti cél, akik úgy képzelik el a nyaralásukat, hogy a szikrázó napfényben napoznak a csodálatos tengernél, Costas környékén, ahol nem lesz olyan nagy a zsúfoltság, mint először gondolnánk. Mindössze 2,5-3 órás repülőúttal elérhetjük A Costa Brava és Costa Dorada tengerpartját, ha pedig messzebre utazunk, akkor Costa Blanca, vagy a Costa del Sol partján pihenhetjük ki az év fáradalmait. Ha inkább egy szigeten pihennének, akkor Mallorca a legjobb választás.

Spanyolország a történelmi és kulturális éhséget is csillapítja a móri és római időkből származó, ókori műemlékekkel, és a középkori kastélyokkal, csodálatos falvakkal. Érdemes ellátogatni a Madrid és Valencia között fekvő Cuenca városába, ami lépcsőzetesen épült a hegy oldalába.

 

Dél-Spanyolország vidékén Granada városa várja a turistákat. Ott a 14. században, Nasrid szultán rendelkezésére épült Alhambra, a félig erőd, félig palota nevezetesség várja a vakációzókat.

A spanyol király rezidenciája, a Királyi Palota, azaz a Palacio Real, Madridban tekinthető meg. Ha az uralkodóval nem is találkozunk, azért az épület megér egy utat, hiszen 1764 óta áll itt. Az első lakója III. Károly király volt.

Szörfözésre, sétálásra, jó éttermek kipróbálására Európa legszebb városi strandját kereshetjük fel Spanyolországban. A La Concha San Sebastianban fekszik.

A napjainkban kolostorként, iskolaként, királyi palotaként és múzeumként működő El Escorial a Sierra de Guadarrama is kihagyhatatlan nevezetesség. A hegy lábainál fekvő épület II. Fülöp király uralkodása idején jelképezte Spanyolország hatalmát a keresztény világban.

Az egyik legjobb állapotban lépő római kori emlék a római vízvezeték Segovia városában. A vízvezeték a Frío-folyótól szállítja a vizet Segoviaba. Az időszámításunk utáni 50 körül kiépített, gránitkőből készült rendszer még a 20. században is vízzel látta el a helyieket.

Amennyiben júliusra tervezzük a spanyol utazást, és elég bátrak vagyunk, akkor ne felejtsük el a július 6-14 között rendezett bikafuttatást, amit a Pamplona Navarraban található városban rendeznek.

Ha inkább egy gönyörű szigetre utaznánok nyáron, akkor  Ibiza az egyik legjobb választás, a Kanári-szigetek pedig egész évben kellemes időjárással várják  a turistákat.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!