""

Mallorca, a Földközi-tenger ékköve

 

Az egész családnak ideális úti cél a Baleári-szigetcsoport legnagyobb tagja.

Minden adott a tökéletes pihenéshez Mallorcán, ahol türkizkék tenger, homokos partok várják a pihenni, és vízi sportra vágyó családokat, akik a pezsgő éjszakai élettel, vagy egy kellemes kirándulással szakíthatják meg a napozást.

Mallorca a Baleári-szigetcsoport legnagyobb tagja. A szigeten érdemes autót bérelnünk, ha szeretnénk bejárni Mallorca legfontosabb látványosságait. Az utat Palma de Mallorca szívében kell kezdenünk.

A gyönyörű öbölben épült főváros igazi csemege az építészet és művészet iránt rajongó turistáknak, ugyanis csodálatos épületek és műemlékek találhatók itt. Ha Palma de Mallorcában járunk, akkor a Katedrálist, az óvárost és a Calatrava-t véletlenül se hagyjuk ki! Amennyiben megéheztünk, akkor remek éttermek közül válogathatunk. A főváros legtöbb szórakozóhelye a Plaza Gomilla és környékén, Paseo Maritimo-n és a La Llonja városrészben található.

 

palma-1715686_1920.jpg

Palma de Mallorca városában mindenképp nézzék meg a Katedrálist!

 

Ha élvezni szeretnénk a napsütést, de városlátogatást is tervezünk, akkor Alcúdia felé kell vennünk az irányt, mert itt található Mallorca leghosszabb homok tengerpartja. A 8 kilométer hosszú partszakaszon kívül számos nevezetesség, éttermek, bárok várják a turistákat. Az Alcúdiával szinte egybeépült Playa de Muro, Mallorca legromantikusabb és legszebb tengerpartját és kilátását mondhatja magáénak.

Mallorca igazi kincsesbánya, ha csodálatos partot és tengert szeretnénk látni a nyaralással töltött napjaink során. Alcúdia, Playa de Muro mellett, Playa de Palma is hangulatos, és csodaszép terület.

Az igazán pezsgő éjszakai életért érdemes El Arenal területére látogatnunk. Az üdülőterület elsősorban a fiatalokat vonzza magához, ám kisgyermekes családoknak is ideális, mert a tenger lassan mélyül, ráadásul a közelben található az Aquapark.

 

Mallorca.jpg

Mallorca csodálatos természeti környezete vonzza a turistákat

Mallorca igazi üdülőparadicsoma Magalluf, ahol nemcsak üzletek, éttermek, sétálóutcák várják a családokat, hanem egy mesés vízi vidámpark is. Santa Ponsa a nyugodt pihenésre vágyóknak lesz ideális az érintetlen erdőivel, védett homokos öblével.

Santa Ponsa szomszédságában található Paguera, ahol szintén garantált a nyugodt nyaralás. A Palma és Arena között található egykori halászfalu, Ca'n Pastilla is tökéletes választás, ha pihenésre, vízi sportokra, remek éttermekre és némi szórakozásra vágyunk.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!