""

Az Indiai-Óceán könnycsepp alakú szigete a csodás tengerpart, a történelmi emlékek és a természeti szépségek miatt népszerű.

 

A földi mennyországba szólhat a szállásfoglalás, ha úgy döntünk, hogy felfedezzük Srí Lanka vidékét. Az Indiai-Óceán felszínén, Indiától dél-nyugatra fekvő, trópusi sziget az aktív és a passzív turisták számára is ideális helyszín.

Srí Lanka a gyönyörű tenger és tengerpart miatt családi nyaralás esetén is megfelelő úti cél, míg az aktív turistákat az ősi történelmi emlékek, egyedülálló állat- és növényvilág, gazdag kultúra, barátságos emberek várják.

 

Srí Lanka.jpg

Srí Lanka, a turisták igazi Paradicsoma

 

A sziget legszebb tengerpartja közé tartózik a főváros mellett fekvő Negombo. A széles, finomon homokos tengerpart környezetében, gyönyörű természeti helyszíneket is láthatunk. Az aranyhomokos Bentota partszakaszon pálmafák alatt pihenhetünk. A romantika szerelmeseinek Bentota területén érdemes válogatniuk a szállodák közül, illetve a hajókirándulás is felejthetetlen élmény lehet.

A sziget legnyugodtabb partjai Kalutara és Wadduwa. A kókuszpálmákkal körülölelt partszakasz a legszebb, legnyugodtabb pihenőhely. Tangalle békés partján két napozás között megnézhetjük a teknősmenhelyeket, illetve bejárhatjuk a Yala és a Bundala nemzeti parkokat.

Srí Lanka fővárosa, Colombo egy rövid városlátogatás alatt felfedezhető, ahogy Kandy, a sziget legkedvesebb városa is. A nyaralás Sigiriya, a sziklaerdő megtekintése nélkül nem lehet teljes.

A romvárosok közül Anuradhapura és Polonnaruwa, Srí Lanka egykori fővárosai várják a turistákat a királyi palotával, imahelyekkel, kiszolgáló épületekkel. A történelem másik legérdekesebb emléke a közel kétezer éves Dambulla sziklatemplom.

Nuwara Elia területéről Srí Lanka legszebb teaültetvényeit járhatjuk be, míg Pinnawala az elefántárvaházzal várja a turistákat. A sziget állat- és növényvilágának további megismerésére a Yala National Park, Kaudulla National Park, a Turtle Hatchery, a The Royal Botanical Gardens, és a Gal Oya National Park ad lehetőséget.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!