""

Az Európai Unió harmadik legnagyobb állama északon nyújt felejthetetlen kikapcsolódást.

 

Norvégia és Finnország szomszédságában található Svédország, amelyet az Öresund tengerszoroson átívelő hídalagút köt össze Dánia területével. Az Európai Unió harmadik legnagyobb tagállamát egy körutazás keretén belül fedezhetjük fel a legjobban.

Ha egyéni úttal érkezünk, akkor a városlátogatás programjába vegyük fel a fővárost. Stockholm 53 hídja14 szigete miatt érdemelte ki az észak Velencéje becenevet. A Malaren-tó és a Balti-tenger találkozásának található városban hangulatos óváros, több kávézó, étterem, és történelmi épület várja a turistákat.

 

Sweden.jpg

Svédország, a végtelen nappalok és éjszakák országa

 

A városlátogatás legjobb módszere, ha gyalog indulunk útnak, hiszen a legfontosabb látnivalók közel esnek egymáshoz. Amennyiben nem szeretnénk sétálni, akkor a kerékpárbérlés, tömegközlekedés is megoldható.

Stockholm nevezetességei közül az óváros, a Királyi Palota, Drottningholm-palota, a Vasa Múzeum, a Skansen, a Királyi Nemzeti Városi Park, a Nemzeti Múzeum, a Nobel Múzeum, a Nordic Múzeum, a Thiel Művészeti Galéria, és Stockholm Városi Múzeum megtekintése a legfontosabb.

A svéd utazás során érdemes ellátogatni Göteborg, Malmö, Lunk és Visby területére is, ahol további történelmi, művészeti nevezetességeket tekinthetünk meg. Ha a sarki fény, bányászat, síelés, szabadtéri szórakozás iránt érdeklődünk, akkor Kiruna, Luleå, Karlstad és Abisko a mi területünk.

Svédország csodálatos táját jól mutatja, hogy az UNESCO kulturális és természeti világörökségének listáján több nevezetessége is szerepel.

Ezek a drottningholmi Királyi Palota, a Birka és Hovgården elnevezésű viking települések, az Engelsbergi Vasmű, Tanum sziklarajzai, a Skogskyrkogården temető, a Hanza-város Visby, a kulturális és természeti értékeiről híres Lapp-vidékGammelstad templomközössége, Luleå, Karlskrona hadikikötője, Dél-Aland mezőgazdasági körzete, a Falunban található Nagy Copper-hegy bányászati területe, a Varberg Rádióállomás és a Magas Part.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!