""

Három tenger ölelésében található az olasz nyaralás legszebb, kulturálisan leggazdagabb szigete.

 

Pálmafák és kaktuszok teszik még csodálatosabbá Szicília tengerpartjait, ahol minden turista, legyen az akár kisgyerek, vagy idős, megtalálja a tökéletes olasz pihenést. Ám hiba lenne csak napozással, vízi sportokkal tölteni a szicíliai nyaralás idejét, hiszen Olaszország legkiterjedtebb szigetét mindenkinek be kell járnia.

A Tirrén-tenger, Jón-, és a Földközi-tenger ölelésében található Szicília megismeréséhez az autóbérlés a legjobb megoldás. A kirándulást kezdhetjük a Lipari-szigetek felfedezésével, ahol álomszép standok, finom ételek vonzzák a turistákat.

sicily-329092_1920.jpg

A csodálatos Szicília

Az ókori görög emlékek fellegvára Agrigento, ahol a Templomok-völgyében, olíva- és mandulaligetek között fedezhetjük fel a történelem darabkáit. Az 597-ben keresztény templommá alakított Concordia mellett ne menjünk el anélkül, hogy megnéztük volna!

Szicília fővárosa, Palermo, a városlátogatás tökéletes úticélja, mert rengeteg kincset, építészeti remeket tartogat a turisták számára, ráadásul könnyű innen átlátogatni más városokban. Palermo mellett található például Cefalu. A város leghíresebb nevezetességei a római fürdők, katedrális, szaracén vár. Palermotól 8 kilométerre található Monreale, ami a katedrálisáról vált híressé.

Ha átlátogatunk Trapani megyébe, akkor a hegytetőre épült Erice városban a Pepoli, a Vénusz vár és a Balio-kert vár minket. Szicíliába utazva az Etna megpillantása nélkül sem mehetünk haza, ám a 3350 méter magas vulkánnál még nyáron is elkél a melegebb ruha. Az olasz sziget természeti szépségei nem érnek véget az Etnával, hiszen a Nebrodi-hegység olyan érzést kelt, mintha Svájc területére csöppentünk volna.

Európa legszebb mozaikjaival Piazza Armerina várja a kirándulókat, míg Segesta az ókori templomáról híres. Ha időnk engedi, akkor Siracusa alapos bejárására is legyen gondunk, hiszen a Világörökség részévé nyilvánított belváros mellett olyan ókori emlékeket is találunk itt, mint Zeusz temploma, Apollón temploma, ókori színház, római amfiteátrum.

A szicíliai nyaralás utolsó állomásaként, a sok művészt megihlető Taormina vár ránk. A hely leghíresebb nevezetességei a San Nicolò bazilika, Naxosz romjai, Isola Bella, és a görög színház.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!