""

 

Bulgária ősi városa családi nyaralás, városlátogatás, és esti szórakozás szempontjából is ideális úti cél.

 

Az időszámításunk előtti VII. században alapították Szozopolt, amivel elnyerte Bulgária üdülőtelepei közül a legrégibb címet. A helyiek nagyon óvják a félszigeten található város ősi városképét, emiatt a szállásfoglalás csak az újvárosba szólhat, mert az óvárosban csak magán szálláshelyek találhatók.

 

Sozopol,bulgaria-1.jpg

Szozopol, az egyik legrégibb tengerparti város

 

A Burgasztól 35 kilométerre található Szozopolban a szállodák kifogástalan szolgáltatást nyújtanak, míg az óvárosban úgy érezhetjük magunkat, mintha egy halászfaluban lennénk. Ha a városlátogatás után strandolni támad kedvünk, akkor csak néhány percet kell sétálnunk az óvárostól, hogy Szozopol két strandja közül kiválasszuk a nekünk tetszőt.

 

A Városi strand az óváros és az újváros között fekszik, míg a Harmani strand az újvárosban található. Családi nyaralás esetén mind a két strand jó választás, mert homokos tengerpart és lassan mélyülő tenger várja a turistákat. A környék legjobban keresett tengerpartja, a Dyuni néhány kilométerre fekszik a várostól.

A szórakozni vágyó fiatalok sem fognak csalódni Szozopol programkínálatában. Az esti szórakozásnak kedveznek a mozik és a diszkók, míg az év legmelegebb hónapjaiban a nyári fesztivál színesíti a nyaralás napjait. Érdemes az Apollónia Művészeti Fesztivál idején Szozopolban nyaralni. A rendezvényen Bulgária legjobb muzsikusai teszik tiszteletüket.

 

Ha igazán romantikus programra vágyunk, akkor az esti hajókirándulás kihagyhatatlan szórakozás, ahogy a főutcai esti séta is.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!