""

Legalább egy-két hétre lesz szükségünk ahhoz, hogy felfedezzük az ázsiai országot.

 

Hosszú repülőút áll előttünk, ha thaiföldi nyaralás szerepel az idei útitervünkben, ám megéri az idő, mert az ázsiai üdülőparadicsom annyi szépséget tartogat, hogy azoknak a felfedezéséhez legalább egy-két hétre lesz szükségünk. Mivel Thaiföld bővelkedik a látványosságokban, ezért az utazási irodák fakultatív program kínálata jó kiindulópont lehet a nyaralás szervezéshez.

Thaiföld mindent megad, ami egy tökéletes nyaraláshoz szükséges. Az országban felfedezhetjük a keleti kultúra sokszínűségét és a buddhizmus misztikumát, miközben építészeti remekműveken legeltethetjük a szemünket. Ha pedig elég volt az épületekből, akkor az álomszép természet kincsei várnak.

Thaiföld számos különleges tájjal rendelkezik, de ezek közül a legfontosabbak egyike a főváros, Bangkok, ami, bár óriási város, mégis találhatunk benne csendes és nyugodt helyet, ha a városlátogatás közben lazítanánk egy kicsit.

Bangkok több száz templommal és kolostorral (wat) rendelkezik, de ezek közül a legfontosabb a Wat Phra Kaew, a Wat Pho, a Wat Traimit. A fővárosban járva a királyi palota, az Arany Buddha templom, a Wat Sai úszópiac és a Saovabha intézet kígyófarmja is kihagyhatatlan látvány.

Bangkok közlekedése elég lassú, viszont érdemes a tuk-tuk nevű, háromkerekű járművel utazni, mert erről könnyen leszállhatunk. A repülőtér és a város között a legegyszerűbb vonattal közlekedni, mert az út csak pár perc, míg taxival és busszal akár órákig is állhatunk a dugóban.

Thaiföldön az egyik legismertebb nyaralóhely Pattaya, mely rengeteg szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget kínál.

A fővárostól 60 kilométerre található Nakhon Pathom, ahol a legmagasabb Buddha emlékmű, a 127 méter magas Phra Pathom Chedi tekinthető meg. Thaiföldön járva Ayuthaya, a régi főváros is megér egy utat. Itt a Wat Phra Si Sanphet, a Wat Phra Meru, és a Wat Phra Chao Phanan Choeng a legfőbb nevezetesség.

 

Thailand.jpg

Thaiföld, a világ egyik legegzotikusabb országa

 

Ha szeretnénk bazárba menni, akkor az ország második legnagyobb városa Chiang Mai a mi területünk. Az éjszakai bazár mellett, a Wat Chiang Man, a Wat Phra Singh és a Wat Chedi Luang is várja a turistákat.

Amennyiben aktív programok helyett, a passzív időtöltést választjuk, akkor a délkelet-thaiföldi sziget, Koh Samui a mi helyünk. A kókuszültetvényekkel és pálmafával tarkított strandok közül a legnépszerűbbek a Hat Chewang, a Hat Lamai, a Mae NamBo Phut és a Big Buddha.

Egy igazi thaiföldi nyaralás nem telhet el anélkül, hogy ne látogatnánk el Koh Changra, az elefánt alakú szigetre, vagy akár  Phuket gyönyörű szigetére, amit egy híd köt össze a szárazfölddel. A turisták elsősorban PatongKaron és Kata területére foglalnak szállást.

 

Tájékoztató jellegű információ a beutazáshoz (változhat, legfrissebb információkért kattintson ide: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?thaifold vagy vegye fel a kapcsolatot a Konzuli Szolgálattal) :

Belépés csak magánút levéllel lehetséges mely a beutazást követően még hat hónapig még érvényesnek kell lennie.
Repülővel érkezés esetén 30 napig, 2017. január 1-jétől kezdődően szárazföldi határátkelőhelyen történő beutazás esetén évente két alkalommal 30 napig vízummentes, azon túl vízumköteles a tartózkodás. Felhívjuk arra figyelmet, hogy tartózkodásuk alatt, vízumuk meghosszabbításakor kizárólag az illetékes thaiföldi idegenrendészeti szervekhez forduljanak

Thaiföldre történő belépéskor mindenki győződjön meg arról, hogy az útlevélkezelő elhelyezte-e a beléptető pecsétet az útlevelében, ezt ugyanis az országból való távozáskor az illetékes hatóság ellenőrzi, és beléptető pecsét hiányában az utast - annak ellenére, hogy a mulasztást a thaiföldi hatóságok követték el - idegenrendészeti őrizetbe vehetik, és bírósági eljárást követően kitoloncolhatják az országból. A beléptető pecséten szereplő dátum határozza meg, hogy az utas meddig tartózkodhat jogszerűen Thaiföldön.

Tájékoztatjuk a Thaiföldre utazó kettős/többes állampolgárokat, hogy Nagykövetségünk csak abban az esetben járhat el segítségre szoruló többes állampolgárságú, köztük magyar állampolgárságú esetében, ha az országba történő belépésnél magyar útlevelüket használták. Ez alól nem engednek kivételt a thaiföldi hatóságok.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!