""

Családdal, barátokkal, gyerekkel, de egyedül is ideális választás a török riviéra fővárosa.

 

A Törökországba utazó turisták többsége Antalya felé veszi az irányt, ha nyaralni indul. A Földközi-tenger partján fekvő területet a Toros-hegység öleli körbe, emiatt Antalya klímája igazán különleges, hiszen a tél enyhe, míg a nyár forró, csapadékmentes.

A török riviéra fővárosaként emlegetett Antalya, akkor is megér egy utat, ha egyedül, családdal, gyerekkel, vagy barátokkal indulunk nyaralni. Antalya belvárosában pezsgő élettel találkozhatunk, ugyanis az elmúlt években sok épülettel gyarapodott a pálmafákkal, leanderekkel, citrommal, narancsfákkal szegélyezett város, amelybe járva megtekinthetjük az óvárost.

 

Antalya.jpg

Antalya, az igazi turistaparadicsom

A turisták számára a Kaleici rész tartogatja a legtöbb látnivalót, hiszen görög, török házak emlékeztetnek a múltra, miközben modern boltok, színvonalas szállodák, bárok várják a nyaralókat.

Antalyában az éjszakai életre sem lehet panaszunk, ugyanis rengeteg szórakozóhely gondoskodik arról, hogy jól kibulizzuk magunkat. Ha nem vágyunk „ereszd el a hajam partikra”, de mégis élveznénk a balzsamos török estéket, akkor kávézók, éttermek egész sora vár ránk. Ezekbe még akkor is megéri betérnünk, ha az út foglaláskor all inclusive szolgáltatást kértünk a szállodától.

Amennyiben olyan jól sikerült az este, hogy másnap ránk fér a pihenés, akkor vár ránk a finom homokos, csodás tengerpart, ám a városnézésre is alkalmas a népszerű üdülőközpont. A városban mindenképpen tekintsük meg Yivli-Minaretet, a Murat Pasa-mecsetet, és a Tekeli Mehmet Pasa-mecsetet!

Szánjuk időt a kikötő felfedezésére is, ugyanis itt tekinthetjük meg az Iskele-mecsetet, a világítótoronyként emelt Hidirlik Kulesit, a Kesik Minaret-mecsetet, valamint a Kalekapisi téren álló óratornyot.

Antalya akkor is ideális választás, ha gyerekkel utazunk, mert a családbarát szállodák gondoskodnak róla, hogy a legkisebb, de a legnagyobb gyerekek is jól érezzék magukat, úgyhogy a szülők nyugodtan elmehetnek felfedezni a várost, hódolhatnak a vízisportoknak, vagy hajókázhatnak a meseszép tengeren.

Az Antalyában töltött nyaralás garantáltan egy örökéletre szóló élmény lesz.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!