""

Várna, Bulgária történelmi városa

 

Földközi-tenger mellett fekvő város az aktív turistáknak kedvez.

A városlátogatás tökéletes választása Várna. Bulgária harmadik legnagyobb városa a Földközi-tenger partján található, és számos történelmi nevezetességgel, múzeummal és más kikapcsolódási lehetőséggel várja a turistákat.

Várna központjába érkezve keressük meg a Knyaz Boris I. sétáló utcát, ami elvezet a Slivnitsa útra, ahonnan már látható a tengerparti, 8 kilométer hosszú Primorszko Park. A homokos tengerpart a strandolásra is alkalmas, de ugyancsak itt látogatható meg az Állatkert, a Terrárium, a Delfinárium és a Természettudományi Múzeum.

Exterior-Villas-Elenite-15.jpg

Szebbnél szebb szállodák közül választhatnak, ha Várna az úticél

Metropolit Simeon téren a Szűz Mária Mennybemenetele Katedrális a legfőbb látnivaló, de akkor is ide kell mennünk, ha Várna külvárosát fedeznénk fel, mert a térről indulnak a buszok.

Várna további látnivalói az örmény negyedben található örmény templom, a Septimius Severus császár ideje óta álló Római fürdő, és a 17. századi Szent Anasztász templom. Ha múzeumlátogatásra indulunk, akkor a Régészeti Múzeum, a Néprajzi Múzeum, a Bolgár Újjászületés Múzeuma, a Várnai Történeti Múzeum, az Orvostörténeti Múzeum és a Haditengerészeti Múzeum közül válogathatunk.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!