""

A világ legromantikusabb és legszebb városa nemcsak a szerelmeseknek nyújt felejthetetlen élményeket.

 

Hidak és csatornák kötik össze a 118 szigetből álló Velencét. Az olasz nyaralás egyik közkedvelt városát az Adria királynőjének is szokás nevezni, de a legtöbben arról ismerhetjük, hogy ez a hely Olaszország legszebb és legromantikusabb területe.

Velence azonban nem csak a gondolázás iránt érdeklődő szerelmesek helye, hiszen a városlátogatás, művészet és kultúra iránt vonzódó turisták is megtalálják a maguk számításait, ugyanis a festői táj mellett építészeti és művészeti remekek kápráztatják el a pihenni érkezőket. Ha pedig élénk szórakozásra vágyunk, akkor a Velencei Karnevál idejére éri meg időzíteni az utazást.

venice-3130323_1920.jpg

Velence, az Adria királynője

Velencében a városnézés mellett a strandolás, kirándulás és Velencén kívüli városlátogatás is megvalósítható. A közelben található a Lido di Venezia üdülőterület, de könnyen átutazhatunk olyan tengerparti településekre, mint Bibione, Caorle, Lido di Jesolo, Sottomarina, Grado, vagy Lignano, de Burano, Verona is megközelíthető az olasz városból, ahogy Horvátország is.

Nem kell azonban messzire mennünk, ha nevezetességekre vagyunk kíváncsiak, hiszen Velence területén olyan látnivalókat találhatunk, mint például a Szent Márk tér, a Piazzetta, a Szent Márk székesegyház, a Dózse palota, a LibreriaCa’ D’Oro, a Ca' Rezzonico, a Ca' Foscari, vagy a Palazzo Venier dei Leoni.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!