""

 

Homokos tengerpart, kellően zöld természet, elegendő mennyiségű látványosság várja a turistákat a Jón-tenger szigetén.

 

Nem dönthetünk rosszul, ha elhatározzuk, hogy Zakinthoszon töltjük a szabadságunkat, hiszen a görög sziget 123 kilométeres partszakasza tele van jobbnál jobb homokos tengerpartokkal és programlehetőségekkel.

Zakinthosz egyaránt ideális választás, ha családbarát szálláshelyet keresünk, a barátainkkal utaznánk, vagy a párunkkal romantikáznánk, mert a szigeten minden korosztály megtalálhatja a maga szórakozását.

A strandok közül a legnépszerűbbek a Kalamaki, Agasi, Dafni Beach, Tsivili Beach, Shipwreck Beach, Porto Vromi, St. Nikolos Beach, Banana Beach, Xigia, Porto Limnionas és a Porto Roxa. Utazás előtt érdemes becsomagolnunk egy strandszandált, mert nyáron gyorsan felforrósodik a homok, ráadásul némelyik strand nagykavicsos, sziklás.

Zakynthosz.jpg

Zakynthosz, Görögország egyik legszebb szigete

Az éttermek és szórakozási lehetőségek miatt sem kell aggódnunk, mert Zakinthosz rengeteg étteremmel, kávézóval, bárral és szórakozóhellyel várja a turistákat. Bulizás szempontjából Laganas lehet a legjobb választásunk.

Ha szeretnénk felfedezni Zakinthosz természeti és történelmi szépségeit, akkor ajánlott az autóbérlés, vagy a robogóbérlés. A nem túl nagy sziget körbejárását kezdhetjük Agrassi megismerésével, majd az utat folytathatjuk a Bizánci Múzeum tárlatával. Itt tekinthetjük meg El Greco és Damaszkinosz mesterműveit. A fővárosban Agios Dionysios temploma és a Solomos Múzeum kihagyhatatlan látványosság.

A kirándulást folytathatjuk Zakinthosz nyugati részén, ahol a Navagio öböl található. Itt nézhetjük meg annak a csempészhajónak a roncsait, amely 1980-ban került viharba, miközben a Görög Haditengerészet elől menekült.

Ha már hajók, akkor a hajókirándulás mindenképpen szerepeljen a nyaralásunk programjai között! Ugyancsak kihagyhatatlan program a Blue Caves, azaz a Kék barlangok, valamint a Xigia barlangok, ahol kén szivárog a tengerbe, ami igazi gyógyír az ízületi fájdalmakra.

Marathonisi szigete nemcsak azért kapta az elnevezését, mert olyan az alakja, mint az állatnak, hanem azért is, mert a teknősök itt rakják le a tojásaikat. Ha szerencsénk van, akkor a szemtanúi lehetünk ennek.

Amennyiben a párunkkal érkezünk a görög szigetre, akkor Keri naplementéje a legromantikusabb program, amit Zakinthosz nyújthat a számunkra. A sziget megismerését Exo Hora falujában fejezhetjük be. A falucska legfőbb látványossága az „ezer éves” olajfa, aminek valós kora kérdéses, de az biztos, hogy több, mint 1000 esztendős.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!