""

 

Nyugodt strandokkal, egzotikus fűszerekkel telített levegővel várja önt is Zanzibár

 

 

A Tanzánia partjainál fekvő, két szigetből álló Zanzibár ideális választás mindazok számára, akiknek vágya egy nyugodt tengerparti nyaralás, ugyanis a fehérhomokos tengerpart a nyüzsgő emberektől elzártan, csodás természeti környezetben található. Zanzibár a búvárkodás szerelmeseinek se okot majd csalódást, hiszen a kristálytiszta víz mesés élővilágot rejt, köztük delfineket és más tengeri élőlényeket.

 

ZANZIBAR.jpg

 

 

A „fűszerszigetként” is ismert Zanzibár nemcsak a strandjaival és a víz alatti világával hívja fel magára a figyelmet, hanem az egyedülálló, egzotikus fűszerek illatával teli légkörével is, ami annak köszönhető, hogy a helyiek olyan fűszereket szárítanak a Napon, mint a például a szerecsendió, szegfűszeg, bors, fahéj, vanília és gyömbér.

 

A strandolás, búvárkodás és fűszerkertek mellett a történelmi óváros, Stone Town is kihagyhatatlan látnivaló a Zanzibárban járó turisták számára, de a Csodák Háza, a Múzeum Palota, az Arab erőd, a piaci forgatag, a katedrálisok, mecsetek és a régi szuahéli kultúrát idéző házak is felejthetetlen élményt nyújtanak.

 

Zanzibár jellegzetes majom fajtáját, a vörös Colobus majmot a Jozani erdő rezervátumában ismerhetik meg az odalátogatók, míg a Stone Town közelében található, egykor rabszolgák börtöneként szolgáló, sziget ma már a Seychelles-szigetekről importált óriás teknősöknek nyújt otthont.

 

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!