""

A Zöld-foki-szigetek a legrejtélyesebb úti célnak számít a magyar turisták körében, mert az afrikai nyaralás során elsősorban Egyiptom, Tunézia, vagy Marokkó jut az eszünkbe. A nyugat-afrikai partoknál található Zöld-foki-szigetek azonban a lehető legjobb választás, ha szeretnénk, hogy az egzotikus nyaralás ne az aktív programokról szóljon, hanem a csendről és a nyugalomról.

 

A kilenc szigetből álló ország azoknak nem fog kedvezni, akik élénk éjszakai életre, üzletek sokaságára vágynak, ám ehelyett romantikus, természetesebb környezetet, kellemes lakosságot kapnak.

 

Zöld-foki-szigetek1.jpg

Zöld-foki-szigetek, ahol garantált a nyugodt pihenés

Mivel a Zöld-foki-szigeteken nem ritka a szél, amiatt a tengeri fürdőzés előtt mindig nézzük meg, hogy a strandra milyen zászlót tettek ki. Ezek háromfélék lehetnek: zöld, sárga és piros. A zöld zászló esetén nyugodtan úszhatunk, míg a sárga változat idején a gyakorlott úszók birkózhatnak meg a hullámokkal, a piros lobogó pedig azt jelenti, hogy vízi sportok helyett inkább csak napozzunk, vagy sétáljunk a meseszép tengerpart partszakaszán.

Ha a strandolási terveinket keresztül is húzza a tenger állapota, akkor sem kell unatkoznunk, hiszen a Zöld-foki-szigeteken is kirándulhatunk. Az ország legszebb szigete Santo Antao, ahol a túrázók barangolhatják be a fákkal körülölelt területet. A természetjárók számára Brava is ideális helyszín.

Amennyiben pezsgőbb életre vágyunk, akkor Sao Vicente szigetén kell felkeresnünk Mindelo városát, ahol szórakozóhelyek, éttermek, gyarmati időkből maradt házak várják a turistákat. Ha Sal szigetére utazunk, akkor Santa Maria és Espargos kínál változatos látnivalókat. Pedra da Lume salt pits és Buracona Pools különleges természeti kincsekkel ejti ámulatba az utazókat, míg a bájos halászfalu, Palmeiras ősi emlékeken keresztül mutatja be a múltat.

Sao Tiago szigetén találhatjuk a fővárost, ám ez nem jelenti azt, hogy Praia az ország legszebb városa, mert ezt a címet Mindelo érdemelte ki. Ha úgy döntünk, hogy városlátogatást szervezünk Praia területére, akkor a belvárost mindenképpen keressük fel!

Szintén Sao Tiago szigetén található a legrégibb portugál város, Cidade Velha, ahol megéri felmászni a Fort Real da Sao Felipe tetejére, mert csodás látképben lesz részünk. Ha érdeklődünk a kézműipar iránt, akkor Sao Domingos is szerepeljen az útitervünkben!

Amennyiben pedig kellően kielégítettük a kirándulás utáni vágyunkat, akkor keressük fel Tarrafal leghíresebb strandjai közül a nekünk legjobban tetszőt, és élvezzük a harmonikus nyaralást!

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!