LCT Garancia csomagok

 

 Az LCT Garancia termékünkkel, a mai világban végbemenő folyamatos változások, áremelkedések izgalmától szeretnénk megkímélni Utasainkat.

Amennyiben az Utasok a foglalás rögzítését követő 5 napon belül a 40% előleggel együtt megfizetik az LCT Garancia csomag teljes díját, úgy garanciát vállalunk arra, hogy a későbbiekben a foglalásra nem alkalmazunk ármódosítást.

 

 

Az LCT Garancia csomag ára és feltételei:

 

1, 500.000Ft /Szoba összeg alatt: 29.000Ft/szoba

2, 500.001Ft - 1.000.000Ft /Szoba összegek között: 49.000Ft/szoba

3, 1.000.001Ft - 1.500.000Ft /Szoba összegek között: 69.000Ft/szoba

4, 1.500.001Ft - 2.500.000Ft /Szoba összegek között: 99.000Ft/szoba

 

 

A „/Szoba” jelzés a csomagárra értendő (repülőjegy+szállás+ellátás).

 

 

 

 

 

 

 

Észak-Ciprus

 

 

 

 

Mediterrán

 

+1 óra

 időeltolódás

 

3.355km2

 alapterület

 

Főváros:

Lefkosia (Nicosia)

 

Valuta:

 török líra (TL) 

 

Lakosság:

~ 300.000 fő

 

 

 


 

Utazási tippek

 

 

 

 

Egészségügyi előírások

Bár hivatalosan a csapvíz iható, mégis a meleg és az otthonitól eltérő baktériumok miatt tanácsos, ha az érzékeny gyomrúak és a gyerekek kerülik annak fogyasztását. Vásároljanak palackozott vizet, mely a szállodákban, élelmiszerüzletekben is kaphatók. Nincs előírt kötelező védőoltás. Esetleges javasolt oltásokkal kapcsolatban tájékozódjanak a Nemzetközi Oltóközpont weboldalán (www.oltokozpont.hu)

 

 

Fényképezés

Tilos a katonák és katonai létesítmények fényképezése, illetve a vallási tradíciók miatt a nők fotózása. A Magyar Konzuli Szolgálat információja szerint: „A tűzszüneti vonal mentén húzódó ütköző zónára mindkét oldalról fegyveres katonák felügyelnek. Az idelátogatók – nem ismervén a területre vonatkozó szabályokat – jobb, ha elkerülik ezeket a részeket.”
 
 

 

Valutaváltás

Bank nyitvatartás 8:30-13:30 között. Pénzváltás a legtöbb szállodában, a bankokban és a magán pénzváltóknál lehetséges, az utóbbit „Change” vagy „Döviz” felirattal jelölik. A USD és az EUR a legáltalánosabban használt külföldi fizetőeszköz, amit a legtöbb szálloda recepcióján és a nagyobb üzletekben és éttermekben elfogadnak. Az ismert hitelkártyákat sok szállodában elfogadják, de éttermekben és üzletekben csak az elegánsabb helyeken használhatók. Bank automaták mindenfele fellelhetők.

 

 

 

 


 

Kíváló közbitonság

(Javasoljuk, hogy mindig figyeljenek értéleikre a bazárokban!)

Többféle közlekedési lehetőség

 

Szokás borravalót adni

 

 


 

 

 

 

 

 

 

          

 

A civilizációk bölcsője, amelyet 4,5 km hosszú, a velencei időkből származó, 3 városkapuval és 11 bástyával rendelkező városfal vesz körbe. Megtekinthetjük itt a híres kerengő dervek múzeumát, a Mevlevi Tekke-t, a velencei időkből származó Dikilitas obeliszket, a 16. századból származó Büyük Han-t (Nagy Fogadó), amely az ottomán törökök idejéből maradt fenn és ma a Ciprusi Képzőművészeti és Kulturális Központnak ad otthont. A Szent Sophia (Selimiye mecset) katedrális a gótika egyik legszebb műemléke, amelyet a Lusignanok uralkodása idején, a 13-14. század fordulóján építettek. A történelmi műemlékek iránt érdeklődők számára ugyancsak megtekintésre érdemes a Kumarcilan Khan, a Bedesten (Szent Miklós templom), az Örmény templom, a sírkő-múzeum, a brit gyarmati időkből származó épületek, a Samanbache Házak, II. Mahmut szultán könyvtára, a Szent Katalin templom (Haydra pasa mecset), az Arabahmet mecset, valamint a 19. századi Dervis Pasa nemesi palotája, amelyben egy érdekes néprajzi gyűjtemény tekinthető meg.

 

 

 

 

 

           

 

Észak-Ciprus idegenforgalmi központja igazi mediterrán város képét mutatja. Girne kikötője elismerten e Földközi-tenger talán legszebb kikötője. A bizánci és velencei idők stílusjegyeit magán hordozó kikötői Vár szinte teljes épségben fennmaradt, amelyben ma múzeum található. Megtekinthető itt az egykori várbörtön, a Szent György templom, a Vrysi neolitikus régészeti leletek kiállítása, Pinarbasti feltárt sírkövei, a Velencei Torony, a Palota és a Hajó Múzeum, amelyben egy 2300 éves hajó is kiállításra került. A Szent Hilarion fellegvár 732 méteren magasodik a város fölött, és Észak-Ciprus 3 híres fellegvárainak egyike. A Bellapais Apátság a középkori francia gótikus építészet egyik remekműve. A város közelében is érdekes látnivalók kínálkoznak: a Buffavento Vár, Mihály Arkangyal temploma, az ikon Múzeum, a Sourp Nagar örmény kolostor, az Antiphonidis Székesegyház, Lambousa ősi városa és a herbárium, ahol a ciprusi őshonos orchideákban és más ritka növényekben gyönyörködhetünk.

 

 

 

 

 

        

 

Famagusta az UNESCO történelmi és kulturális világörökség része. A város rejtélyes ókori hangulatával ejti rabul az utazót. Itt található Salamis, az egykori ciprusi királyság ősi városa, amely évszázadokig főváros is volt. A Szent Ephiphanius Bazilika a legnagyobb bazilika, amit Cipruson láthatunk , de megtekinthető itt a Campanopetra Bazilika, az Agora (piactér), a királysírokat is őrző Salamis Necropolis (másként Holtak Városának is nevezik), a híres zarándokhely, a Szent Barnabás Kolostor, valamint az Ikon és Régészeti Múzeum vagy a 15. századi velencei Othello-torony, amely a legenda szerint Shakespeare Othello c. darabjának helyszíne. Lala Mustafa Pasa mecsetje (más néven Szent Miklós katedrális) gótikus építészeti jelentősége mellett arról is nevezetes, hogy itt koronázták meg egykor a Lusignan királyokat, aztán a török megszállás idején mecsetté alakítottak át és minaretet építettek mellé. Láthatunk a városban számtalan mecsetet,  egykori katedrálisokat, templomokat, palotákat és fürdőket, melyek közül a leghíresebbek: a Lusignan időkből származó Szent Péter és a Szent Pál templom.

 

 

 

 

 

          

 

A Kyreniától kb. 10 km-re nyugatra, a hegyek lábánál és a hegyoldalon, több szinten elhelyezkedő kis település számtalan vízesés, gyönyörű kertek, citrus-és olívafák otthona. A hegyoldalban kialakult természetes teraszokról gyönyörű kilátás nyílik a tengerre. Lawrence Durrell legkedvesebb észak-ciprusi települése selyméről, textiljeiről és kerámiáiról nevezetes. Fehérre meszelt falú templomai nagyrészt a 18. századi vagy későbbi időkből származnak, bár a település maga jóval régibb: Lambousából érkező menekültek alapították, akik a kalóztámadások elől menekülve húzódtak meg itt. Lapithos orthodox püspöki székhely volt a 13. századig, míg a keresztesek el nem foglalták. Itt található a sziget egyik legszebb kőmecsetje, amelyet az ottomán időből származó karcsú minaret ékesít. A Városháza előtti szikla vízesését a völgyből érkező patak táplálja. A Városháza szintjéről indulva rövid, de nem túl könnyű sétával érhetjük el a város szintjén Ayios Varvara templomát, majd innen továbbhaladva a kb. 4 km-re nyugatra található falut Karshikayát. Mellette 946 méter magasan emelkedik a Kronos csúcsa.