Zanzibár ajánlataink
Zanzibár
A Fűszer-sziget

Zanzibár, egy utánozhatatlan indiai-óceáni sziget Tanzánia partjainál, Kelet-Afrika legkiválóbb úti célja, amely páratlan történelmi, kulturális, felfedező és ökoturisztikai élményeket kínál. Úgy tűnik, mindent megtalál, amit egy hozzá hasonló gondolkodású turista kereshet. Jellegzetes, etnikai történelme figyelemre méltó ötvözete a sok utazónak, akik évszázadokon át utaztak rajta. Arabok, indiaiak, perzsák, európaiak, sőt még egy kis kínai is, mind kitörölhetetlen nyomot hagytak építészeti stílusok és kultúra formájában, amelyek ma is hozzájárulnak a varázsához.
Egymás mellett számos birodalom felemelkedése és bukása történt, amelyek romokat és egyéb maradványokat hagytak maguk után, de jelenlétük még mindig érződik a hagyományos zanzibáriak vérében.

|
Trópusi monszun
éghajlat
|

|
+1 óra
időeltolódás
|

|
2.461 km2
alapterület
|

|
Főváros:
Zanzibár city
|

|
Pénznem:
Tanzaniai siling (TZS)
|

|
Lakosság:
~ 1,890 millió fő
|


Páratlan
élővilág
|

Fehér homokos
tengerpartok
|

Szokás borravalót
adni (10%)
|
Figyeld a száraz szezont!
A legtöbbet akkor hozhatod ki utazásodból, ha a száraz időszakban, Június és Október között vagy December és Február között utazol.
|
Kötelező-e az utazási biztosítás, ha Zanzibárra utazol?
A Zanzibárra látogatók számára kötelező az utazási biztosítás. Ez fedezheti a váratlan orvosi költségeket, az utazás lemondását, az elveszett poggyászt és az egyéb utazással kapcsolatos problémákat.
|




Unguja-sziget
Zanzibár legnagyobb és legnépesebb szigete, amely otthont ad a fővárosnak (Zanzibár City) és a Kővárosnak.



Pemba-sziget
Egy dombos sziget, amely otthont ad erdőknek, strandoknak és búvárkodási lehetőségnek.



Mafia-sziget
Bár néha a tágabb szigetcsoport részének tekintik, Mafia technikailag nem része Zanzibárnak, de a közelben található. Népszerű úti cél a búvárkodáshoz és a csendes tengerparti nyaraláshoz.

Jellegzetes nemzeti ételek és italok 
A helyi ételspecialitások általában sok-sok zöldséggel, báránnyal, hallal és sajttal készülnek. Híresen finom a bolgár joghurt, melyet nem szabad kihagyni a menüből. Jellegzetes levesük a joghurtos, tojásos csirkeleves, a csorba. A bolgár konyha rokonságban áll a szerb, a görög és a török gasztronómiával: ez különösen a húsételek terén vehető észre: a kebapcse roston sült kolbászkái, vagy a kjufte pirított húspogácsái bizony nem csak nevükben hasonlítanak a szomszédos országok ételeire. A mai bolgár konyhában különösen nagy szerep jut a paradicsom- és uborkasalátának, a joghurttal nyakon öntött hagymásuborkás vegyes salátának – ez utóbbi az ismert sopszka-saláta. Sokszor fordul elő a sültpaprikasaláta és népszerűek a sült padlizsánból készülő ételek is. Az ínyencek ne hagyják ki a rózsasziromból és cukorból sűrűre főzött rószaszirupot. Mint minden tengerparti országban, itt is népszerűek a különböző halételek. Az étlapon leggyakrabban megtalálható halak a palamud (fehér húsú, nem zsíros, alig szálkás hal), a roston sütött lefer, a kalkan (a „bolgár lepényhal”), és a caca (a legolcsóbb, legnépszerűbb halfajta). Desszertjeik mézzel vagy cukorsziruppal készülnek, itt is gyakran lehet találkozni a török eredetű mézesdiós baklavával. A banica sós-túrós rétes.


