ZAKYNTHOS ÜDÜLŐHELYEK

 

LAGANAS
Laganas éjszakai életéről és lassan mélyülő, 9 km hosszan elnyúló homokos tengerpartjáról híres üdülőfalu. A „caretta-caretta” teknősök Zakynthos egyik szimbólumai, melyek a tengerparton költik ki tojásaikat. A teknősök költőhelyein táblák fi gyelmeztetik a turistákat. Klubok, tavernák, kávézók, gyorséttermek és bárok várják a kikapcsolódni vágyó fi atalokat. A tengerparton számos sportolási lehetőséggel találkozunk, ha valamilyen vízi sportot szeretnénk kipróbálni, tökéletes helyszín erre a Laganas-öböl.

 

TSILIVI
Családközpontú, Észak-Keleten elhelyezkedő nyaralóövezet. Sekély vizű, széles és homokos tengerpartján a gyermekek is biztonságban fürdőzhetnek. Koktél- és snackbárok, tradicionális éttermek várják a felfrissülni vágyó utasokat. A sziget észak-nyugati részén elhelyezkedő, 3 oldalról sziklafallal körülvett Navagio-öböl Zakynthos egyik legérdekesebb látnivalója. Az öbölben található hajótörést szenvedett hajóroncs vonzza a turistákat a gyönyörű, fehér homokos strandra, ahová egynapos hajókirándulás keretében juthatnak el az érdeklődők.

 

ARGASSI
4 km-re található a sziget fővárostól, Zakynthos várostól. Tengerpartja homokos, aprókavicsos, lassan mélyülő partszakasszal rendelkezik, mely ideális gyermekeknek, családoknak. Argassi este lélegzetelállító látványt nyújt, csodálhatjuk a fővárosi fényeket és a kivilágított hajókat. Az utcákon egymást érik a tipikus, mediterrán hangulatú boltocskák, a helyi specialitásokat ígérő tavernák. Argassi egy 1895-ből származó régi híd maradványaival büszkélkedik.

 

ALYKANAS
 A sziget északi részen elterülő település kb. 13 km-re fekszik a repülőtértől. A csendes városkában kis üzletek, családias hangulatú tavernák várják a turistákat. Homokos tengerpartja mintegy 1,2 km hosszan nyúlik el, mely mögött gyönyörű látványt nyújtanak a zöldellő erdők. A vízi sportok szerelmeseit sportolási lehetőségek sora várja, míg az üdülőhely kikötőjéből számos hajótúra indul. Ideális pihenőhely családok részére, mely mentes a nagyvárosok nyüzsgésétől és zajától.

 

VASSILIKOS
Gyönyörű homokos tengerpartjai teszik népszerűvé Vassilikost. Annak ellenére, hogy egy csendes üdülőfalu, éttermek, tavernák és üzletek sora várja az idelátogatókat. Mint a szigeten több helyen, itt is figyelmeztető táblákkal találkozhatunk az itt honos teknősök védelme érdekében. A nyári szezonban néhány motorizált vízi sport emiatt bizonyos partszakaszokon nem űzhető.